От понеделник температурите падат, над 900 м - сняг за Гергьовден

Във вторник ще бъде доста ветровито и хладно

Новини
11:34 - 03 Май 2019
1578
От понеделник температурите падат, над 900 м - сняг за Гергьовден

След като днес и утре температурите ще достигнат до 27-28 градуса в страната, това няма да е задълго.

В събота и неделя се очаква югозападен вятър, но облачността от запад ще се увеличи и в Западна България дневните температури ще са малко по-ниски.

Ще започнат превалявания – през първия ден след обяд само на отделни места в западните райони и Рило-Родопската област, а в неделя – на повече места в Западна и Централна България; в югозападните райони са възможни значителни количества.

В понеделник вятърът ще се ориентира от северозапад и с него ще започне бързо и чувствително захлаждане, което до вечерта ще обхване Западна и Централна България. Там ще има и интензивни валежи, придружени с гръмотевични бури.

Във вторник ще бъде доста ветровито и хладно, предимно облачно, на места, главно в Централна и Източна България, с валежи.

Най-висока е вероятността за значителни количества валеж в източните райони, в Централна Северна България и в южната част на Родопите.

В Западна България в районите с надморска височина над 900-1000 метра през нощта срещу вторник и във вторник ще вали сняг.

В сряда и четвъртък ще започне подобрение на времето. Валежите ще са на малко места, вятърът постепенно ще отслабне, през втория ден ще се обърне от юг.

Облачността ще е разкъсана, ще намалява и до слънчево. Дневните температури ще се повишат, но в сряда ще са все още по-ниски от обичайните за първата половина на май.