От "Дондуков" 2 отрекоха Радев да е бил контактен със заразен с COVID-19

Топ
15:42 - 20 Октомври 2020
1350
От "Дондуков" 2 отрекоха Радев да е бил контактен със заразен с COVID-19

Президентът Румен Радев няма контакт с лице с установен към конкретния момент положителен резултат от тест за коронавирус. По време на посещението на държавния глава в Талин на българската делегация не е налагана карантина. Още на първия ден от пристигането на българската делегация в Талин на президента Румен Радев е направен тест за коронавирус, който е отрицателен.

Това съобщиха от "Дондуков" 2 в отговор на въпроси от страна на медиите. По-рано излезе информация, че посещението на президента Румен Радев в Естония е прекъснато, защото преди отпътуването си за балтийската република е контактувал със заразен с COVID-19.

Това, че президентът на България Румен Радев е бил контактен с COVID-19 позитивен, обяви естонският държавен глава Керсти Калюлайд в профила си във Facebook. Калюлайд казва още, че Радев не е посетил официалната вечеря, провела се в понеделник след срещата на иницитавата “Три морета”.

Днес сутринта Радев и съпругата му Десислава трябваше да пристигнат в сградата на администрацията на естонския президент, където се очакваше да бъдат посрещнати от Калюлайд и съпруга й. 
 
Към 11 часа стана ясно, че срещата е отменена заради усложнената обстановка и невъзможността да бъдат изпълнени всички елементи от предвидената програма. Затова двамата лидери са провели само телефонен разговор.