От ревност: Мъж наби жена си и отвлече семеен приятел

Насилието е извършено заради телефонен чат

Общество
18:38 - 16 Септември 2024
4222
От ревност: Мъж наби жена си и отвлече семеен приятел

Районната прокуратура привлече като обвиняем 28-годшен мъж за причинена лека телесна повреда на приятелката си, на 26 г., след като открил кореспонденция между нея и техен семеен приятел в телефона й. Деянието е извършено в условията на домашно насилие. След проведено разследване той се е сдобил с още едно обвинение - за закани с убийство на другия мъж, съобщиха от държавното обвинение.

Двамата живеели на семейни начала в Пловдив и имали 2-годишен син. Около 16,30 ч. на 14 септември между тях избухнал скандал заради съобщенията и мъжът ударил приятелката си в краката.

Малко по-късно напуснал семейното жилище и повикал свой приятел, на 37 г. Качили се в кола и се отправили към Хижа Здравец, където в един от хотелите открили 39-годишния мъж. Избухнал скандал и го качили с автомобила, след което го завели в местност до Хисаря, където се намирал бащата на 28-годишния. Установено е, че по време на пътуването са удряли по тялото взетия от Хижа Здравец мъж. По делото е назначена съдебномедицинска експертиза, която да установи вида на нанесените му телесни повреди.

Щом пристигнали край Хисая саморазправата продължила. Тримата отправяли закани за убийство на 39-годишния, след което го откарали до дома му в Пловдив. Бащата и приятелят също са с обвинения от прокуратурата. Всички са задържани за до 72 ч.