От Столична община обявиха как ще се връщат парите за вече безплатните детски карти

Досега безплатни карти ползваха децата от 7 до 10-годишна възраст, но обхватът на социалната мярка беше разширен

Актуални новини
21:41 - 15 Януари 2024
4963
От Столична община обявиха как ще се връщат парите за вече безплатните детски карти

Родителите на деца до 14-годишна възраст, които са платили карти за градския транспорт, които от февруари ще са безплатни, могат да си получат парите обратно без да попълват каквито и да е документи, каза пред "Нова телевизия" изпълнителният директор на Центъра за градска мобилност (ЦГМ) Димитър Дилчев. Досега безплатни карти ползваха децата от 7 до 10-годишна възраст, но с решение на кабинета на Николай Денков обхватът на социалната мярка беше разширен.

"Нищо не трябва да се подава. Отивате на гише на ЦГМ, сторнира се сумата и се издава безплатна пластика на детето", заяви Дилчев.

Той поясни, че няма да се връщат пари за месечните карти за февруари.

От 1 февруари пътуването в градския транспорт на децата между 10 и 14 годишна възраст ще става с нови карти. За издаването им ще са нужни копие от акта за раждане или друг документ, удостоверяващ възрастта на детето, както и документ за самоличност на родителя, удостоверяващ постоянен или настоящ адрес.

От ЦГМ уточняват, че не е необходимо да се връщат старите карти. След като детето навърши 14 години, те може да бъдат използвани отново.