От трън, та на глог: Бебето на Мъск вече не са казва X Æ A-12, а X Æ A-Xii

Ексцентричните родители заобиколиха забраната за употреба на цифри в имената

Новини
13:17 - 25 Май 2020
2516
От трън, та на глог: Бебето на Мъск вече не са казва X Æ A-12, а X Æ A-Xii

Певицата Граймс сподели в социалните мрежи, че тя и милиардерът Илон Мъск се е наложило да сменят официалното име на бебето си, за да изпълнят законите на Калифорния за кръщаване на деца, пише Daily Mail.

Новороденият им син първоначално беше наречен от ексцентричната двойка X Æ A-12 (произнася се “Екс Аш Ей Туелв”), но законите в щата забраняват ползването на цифри в имена на хора.

Сега 32-годишната певица разкри в коментар в Инстаграм акаунта си, че името на бебето вече ще се изписва X Æ A-Xii, заменяйки арабските цифри с римски, които съответстват на букви в английската азбука.

Признанието дойде, след като потребител в Инстаграм я попита: “Променихте ли името на детето заради калифорнийските закони? Как е новото име на бебето?”

“Римски цифри. Изглеждат дори по-добре, ако трябва да сме честни”, написа Граймс. След което добавя: “Едно тире е позволено.”

Според разпоредбите в Калифорния, личните имена трябва да бъдат вписани в рождените свидетелства “използвайки 26-те букви от английската азбука”, но апострофи и тирета също могат да бъдат включени.