От Верея за тото скандала : Клепат нас и Боби Михайлов

Нито уговаряме мачове, нито получаваме пари от китайци, твърди директорът Християн Първанов

У нас
12:20 - 09 Май 2019
3031
От Верея за тото скандала: Клепат нас и Боби Михайлов

Изваденият от Първа лига отбор на Верея отрече всички обвинения по тото скандала, който гръмна преди дни. Директорът на клуба Християн Първанов твърди, че старозагорци нито са манипулирали мачове, нито са били финансирани от китайски бизнесмени, каквито бяха сигналите от УЕФА.

"За мен това е кампания срещу отбора и също така, според мои проучвания - срещу БФС, в частност президента Борислав Михайлов. Явно целта е да се очерни и изложи футболния съюз. Аз категорично отричам тези обвинения", заяви директорът Първанов на пресконференция.

"Въобще не съм контактувал с китаец. Това са митове, че съм се виждал с някой китаец и съм го представял пред отбора. Намерете някой да дойде и да каже, че съм имал връзка с китаец. Четох и за смяна на собствеността, което също не е истина. Има си търговски регистър, там ясно се вижда кой е собственик.”

"Всички знаят, че имаме проблеми с финансирането. Знайни и незнайни хора се упражняват с отбора, защото сме ме удобни. Някой много се изплаши от нашия отбор, съставен от юноши. Няма вероятност Верея да фалира, а само да не е в професионалния футбол. Вариантите са да останем в Б група, с което аз не съм съгласен, защото после някой пак ще каже, че манипулираме мачове. Най-вероятно отиваме към Трета лига", обясни още Първанов.

Снимка: Lap.bg