От вторник стартира дистанционно обучение

Общество
12:52 - 15 Март 2020
3095
От вторник стартира дистанционно обучение

Кризата е възможност да направим по-голяма и по-бърза крачка към електронно обучение. От 17-и март, вторник, по БНТ 2 започва излъчването на телевизионни уроци за най-малките ученици, съобщи  пред БНТ министърът на образованието Красимир Вълчев. 

Според него това е възможност да акцентираме върху това, което наричаме дигитално-медийна грамотност или дигитално медийно възпитание.

"Не всички деца прекарват много време пред екрани. Дигиталното образование трябва да им помогне повече време да прекарват пред полезно-образователно съдържание", коментира той. 

Според Вълчев е много важно в този период на експоненциално нарастване на броя на заразените да се намали социалното общуване, тъй като младите хора дори да са по-малко засегнати, могат да бъдат преносители на заразата.
 
Той беше категоричен, че ситуацията е съвсем различна от грипните ваканции и сега отговорността на родителите е по-голяма. “Децата са в много голяма степен вкъщи. Мисля, че всички осъзнават колко е различна ситуацията”, допълни министърът.