Отбелязват рождения ден на Крикор Азарян с "Нощта на покера"

Касиел Ноа Ашер посвещава новия си спектакъл на своя мастер

Култура
12:57 - 02 Март 2021
1808
Отбелязват рождения ден на Крикор Азарян с "Нощта на покера"

От самото си създаване на 15 март 2015 г., Театър "Азарян" ежегодно отбелязва рождения ден на своя патрон. В памет на професора, Дворецът и Фондация „Проф. Крикор Азарян” организират специални събития с участието на неговите  ученици. Тази година това ще се случи на 13 март от 19.00 часа с последния премиерен спектакъл на Касиел Ноа Ашер „Нощта на покера”.
 
„Нашият учител проф. Крикор Азарян още във втори курс ни хвърли в дебрите на Тенеси Уилямс. За нас това беше едно стръмно изкачване на театралния Еверест с много падания и синини. Той казваше, че това не са герои – жонглиращи с ангелското и демоничното, нощта и ослепително яркия до изгаряне ден; огромното желание да се случиш в този свят и смъртта. Някак си ни научи да мислим като за много дълбоки води, в които се гмуркаш като водолаз без кислород и колкото повече въздухът не ти стига, толкова повече е възможно да познаеш и достигнеш вълшебството.“ С това откровение Касиел Ноа Ашер – студент от класа на проф. Крикор Азарян, випуск 1993 г., посвещава спектакъла „Нощта на покера”, създаден по мотиви от „Трамвай Желание” на Тенеси Уилямс, чийто режисьор и актьор в ролята на Бланш е, на своя учител от Театралната академия.
 
Заедно с Йордан Ръсин /Стенли/, Ели Колева /Стела/, Кристиян Негалов /Мич/, Мартина Апостолова /Азраел, Юнис/ и Теодор Каракачанов /Самаел, Стийв/, вярна в уроците на своя учител и неговите „10 Кокови заповеди”, Касиел търси и предизвиква у зрителя неочаквани гледни точки.
 
„Тази игра става с взаимна любов и вяра. Колкото повече любов и вяра, толкова повече творческа лудост и радост от процеса. А за това са нужни артисти емоционално възбудими и заразителни”, из „10-те Кокови заповеди”.