Отцеубиецът от Ахтопол умря в психиатрията

Общество
15:40 - 21 Февруари 2020
3256
Отцеубиецът от Ахтопол умря в психиатрията

Отцеубиецът Георги Калудов от Ахтопол е издъхнал в психиатричното заведение в Ловеч. Психото бе настанен там в края на миналата година дни след като закла баща си – 83-годишния Калуд Калудов в Ахтопол. Причината за смъртта му все още не е ясна.

83-годишният Калуд Калудов бе открит от зет си в локва кръв. По-рано през деня пък Георги се появил в магазин целия окървавен и разказал, че баща му се самоубил, а той му помогнал. Местните останаха шокирани от кървавото убийство. Разпри между бащата и 55-годишният му психичноболен син е имало, но били нормални. Ахтополци коментираха обаче, че Георги обичал да си пийва и че най-вероятно отказ на баща му да даде пари за алкохол е причината за убийството, предаде „Черноморски фар“.

Георги бе въдворен в психиатричното в Ловеч по искане на Окръжна прокуратура – Бургас, за да се изследва страда ли в действителност от шизофрения.

Отделението в Ловеч е кошмарът за обвиняемите, които са с психични заболявания, или твърдят, че са с такива. Вече покойният гард Горан Горанов на няколко пъти ходи там по време на делата му и се връщаше буквално като зеленчук. „По-страшно е и от ареста“ е репутацията, която има ловечката психиатрия. Горан дори се молеше в зала да не го изпращат отново там.