Отцеубиецът от Ловеч остава в ареста

Общество
16:31 - 12 Април 2024
1309
Отцеубиецът от Ловеч остава в ареста

Състав на Окръжен съд - Ловеч уважи искането на Окръжната прокуратура за вземане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо обвиненият в умишлено убийството на баща си 47-годишен мъж.

72-годишния му родител бе намерен мъртъв в дома му в Ловеч в сряда. Сигнал в полицията подал близък родственик на убития. Адресът незабавно бил посетен от екип на Районното управление на МВР. В апартамента бил открит сина в нетрезво състояние, както и тялото на баща му.

Извършен бе оглед на местопроизшествие, при който са установени травматични увреждания по трупа на възрастния мъж.
Съдът прие, че разследването е в начален етап, но от събраните към момента доказателства може да се направи извод за съпричастност на обвиняемия към престъплението. То е тежко по смисъла на закона и за него се предвижда наказание "лишаване от свобода" за срок от 15 до 20 години, доживотен затвор, доживотен затвор без замяна. Тъй като деянието е с висока обществена опасност, съдът прие, че е налице и втората предпоставка за вземане на най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража", а именно - опасност обвиняемият да се укрие или да извърши престъпление.