Отец Иван пред Lupa.bg: Нямаме пари за дърва и ток

5 бона удря сметката за топлото за приютите за всеки от студените месеци, оплака се духовникът

Общество
15:00 - 20 Ноември 2019
7158
Отец Иван пред Lupa.bg: Нямаме пари за дърва и ток

Приютите на отец Иван от Нови хан обявяват нова дарителска акция. След апела на Lupa.bg за помощ за дома при църква "Св. Троица" край София с дрехи, храни и обувки, този път отчето сподели, че няма никакви дърва за зимата. На предишната молба на читателите ни за помощ се отзоваха стотици, а последно една от големите застрахователни компании занесе куп консерви и памперси за най-малките жители на приюта в Нови хан. 

Свещеникът обаче каза, че този път се налага спешно да търси пари за купуването на десетки кубици дърва, както и за плащането на колосалните сметки за ток - както в Нови хан, така и в село Якимово, където са всъщност по-голямата част от питомците му. По негови калкулации фактурите от този месец общо най-вероятно ще надхвърлят 5 хиляди лева, при това ако не се отчита увеличението в цената на електроенергията на 1 юли тази година. За дърва всеки месец се харчат около 1000 лева, сочат още разчетите на неговите служители. 

Отец Иван напомня, че дрехи засега и за малчуганите, и за възрастните в социалните му домове има. Обувките все още са кът, но призовава онези, които се отзоват на апелите за помощ, да не изпращат повече панталони, ризи и летни рокли. Но все още имат крещяща нужда от консервирани храни и варива.

Дом за сираци "Св. Николай" при храм "Св. Троица", Банкова сметка: UNI CREDIT BULBANK, клон Елин Пелин IBAN: BG72UNCR 96601000411600, BIC: UNCRBGSF