Отиде си легенда на „Ливърпул”

Актуални новини
20:53 - 30 Ноември 2021
4077
Отиде си легенда на „Ливърпул”

Още един от най-великия тим на "Ливърпул" за всички времена почина. Рей Кенеди умря на 70 години, като бе диагностициран с алцхаймер още през 1984 г.

Кенеди започва кариерата си в "Арсенал", като прави дубъл с него през 1971 г. и печели Купата на панаирните градове през 1970 г. Това е основата на бившия евротурнир за Купата на УЕФА, днес Лига Европа.

След това е купен от "Ливърпул". С тима на Боб Пейсли е петкратен шампион на Англия, веднъж печели купата на Англия, 4 пъти взема суперкупата на Англия, три пъти е носител на КЕШ, един път на суперкупата на Европа и един пък купата на УЕФА.

Мести се в "Суонзи" е взема купата на Уелс. Преминава в "Хартлипул", където е диагностициран с болестта при редовен преглед на 4 ноември 1984 г. Въпреки това продължава да играе в кипърския "Пезопорикос" и след това в "Ашингтън".

За националния отбор има 17 мача и 3 гола, но така и не успява да се пребори с Тревър Брукинг. Принуден бе да продаде всичките си медали и останали трофеи, за да финансира лечението си.