Отиде си легендата на БНТ Нина Селвелиева

Тя беше първият журналист в България, обвинен за „изтичане” на информация до медиите по делото „Луканов”

Общество
18:34 - 22 Март 2023
14384
Отиде си легендата на БНТ Нина Селвелиева

Една легенда на БНТ ни напусна. Почина журналистката Нина Селвелиева. Тя е знаково име от златните години на БНТ, съобщават от обществената телевизия.

Селвелиева бе директор на пресцентъра на МВР по времето на министър Емануил Йорданов. "Загубихме един прекрасен човек, който ще остане завинаги в сърцата ни", казват за нея колегите и приятелите ѝ.

Селвелиева е първият журналист в България, обвинен за „изтичане” на информация до медиите по делото „Луканов”. Вината й бе определена като „длъжностно престъпление”, макар да беше по-скоро „длъжностно задължение”. Разбира се, вина не се доказа, но чак военни прокурори се занимаваха с тази доблестна жена, за която в професионалния й път на разследващ журналист нямаше „дребнотемие”, когато трябва да се помага на хората.

Нина Селвелиева е заставала зад каузите на много хора и по много от случаите й бяха образувани предварителни производства. Помним я от вестникарски и тв поредици като „За служебно ползване”, „Законът това съм аз”, ”Съучастие в убийство”, ”Справедливост, не милост”, „Смърт по часовника на един следовател” и др. 

Опелото ще се отслужи на 24.03.2023 г.от 13.30 часа в храм "Св. Седмочисленици" в гр. София.