Отиде си Марина Туцакович

Свят
17:40 - 20 Септември 2021
5241
Отиде си Марина Туцакович

Най-скъпоплатената сръбска текстописка  Марина Туцакович почина на 67 години. Тя пише текстовете на песни на едни от най-популярните сръбски певци - Цеца Ражнатович, Лепа Брена, Неда Украден и други. Тя е автор на текста на песента "Ово jе Балкан" представила Сърбия на Евровизия през 2010 г., а композитор е Горан Брегович.

През 2014 г. Марина е член в журито на музикалното предаване „Пинкове Звезде“, заедно със Светлана Ражнатович, Мирослав Илич, Харис Джинович и Бора Джорджевич. Редица изпълнители изказаха чрез фейсбук профилите си съболезнования за кончината на Туцакович, пише "Марица".

"Каквото и да кажа за Марина, винаги е малко. Жена поетеса, наш приятел и приятел, която знаеше като скенер на душата ни какво мислим. Жената, която всички сме обичали, и никога повече няма да се роди! Нейните текстове ще останат като печат на всички нас.
Нека почива в мир и нека сега ни погледне от по-добро място. Обичаме те Марина и винаги ще те уважаваме, защото ти направи живота ни по-добър с действията си, където превърнахме думите ти в емоцията, която всички чувстваха !!! Почивай в мир!", написа легендарната Лепа Брена. 

"Художник, революционер, визионер, но преди всичко - човек. Мила моя Марина, благодаря ти за всички прекрасни текстове, за най-красивите моменти, които прекарахме заедно, незабравими съвети, които ми даде, благодаря ти, че направи този свят по-добро място с красотата на душата и таланта си. Колкото и време да съм прекарал с теб, винаги ще имам малко, а с теб цялата епоха на музиката ни си отива", каза певицата Драгана Миркович.

"В този  живот, изпълнен с болка, страдание и тъга, ти остави най-красивата следа... И за това вероятно си струваше да живееш... Благодаря ти за всичко", написа друга певица Йелена Карлеуша.