Отиде си виден социалист

Бащата на Димчо Михалевски издъхна 6 години след сина си

Политика
14:26 - 10 Септември 2020
8803
Отиде си виден социалист

Бившият зам.-кмет на Кърджали Димитър Михалевски е починал. Тъжната вест съобщи лидерът на БСП в родопския град Милко Багдасаров. Димитър Михалевски издъхна 6 години след преждевременната смърт на сина си Димчо Михалевски, който бе един от най-ярките оратори в парламента от левицата и като зам.-регионален министър направи редица инфраструктурни промени в родния си регион. Двамата бяха знатни наследници на стар комитски род. 

"Моите спомени от него датират от 1984-1985 г., когато беше заместник-кмет на община Кърджали, като човек с респектиращо професионално отношение към всички свои ангажименти. Той живееше не само тогава, но и до последно с проблемите на Кърджали, с желанието градът да бъде едно прекрасно място за живеене. Всичко това той предаде и на своя син Димчо Михалевски, който загубихме много рано, за когото смея да твърдя, че направи най-много за инфраструктурата на Кърджали пред последните тридесет години. Свидетел съм и на това, че Димчо за всичко се допитваше до своя баща и определено отчиташе и уважаваше неговото мнение", каза Багдасаров за видния социалист. 

Към днешна дата дъщерята и внучката на Михалевски - Петя, е член на Младежкото обединение на БСП. Красавицата учи право и е част от международния отдел на левицата. 


Петя в компанията на шефа на МО Николай Бериевски