ОТИВА МУ: Иван Гешев на протест в село Братаница

Каскета ще води дискусия за пътните произшествия

Топ
18:31 - 11 Юли 2023
1490
ОТИВА МУ: Иван Гешев на протест в село Братаница

Иван Гешев пристига утре в пазарджишкото село Братаница, където ще се срещне с хората в местното читалище, като акцентът на срещата ще са пътните произшествия. Дискусията ще започне от 18:00 часа. След това роднини на загинали в катастрофи ще проведат протест на главния път Пазарджик-Велинград, където преди 2 години бе пометена и убита на място 7-годишната Моника.

Това съобщиха организаторите на двете прояви, като призоваха всеки, който има възможност и е съпричастен с проблема, да се присъедини. Подготвени са и искания за промени, на които се разчита да доведат до намаляване на смъртните случаи по пътищата.

Доскорошният главен прокурор на България не за първи път се среща с родителите на убитата на пътя Моника, както и с близки на други хора, изгубили живота си при пътни инциденти. Миналата година през декември той отново гостува в Братаница. Хората поискаха разговор с него, защото след фаталния инцидент с момиченцето в страната се случиха още множество подобни произшествия с пострадали и жертви.

Тогава Гешев посети и местната църква „Света Троица". В храма през последните 18 години от своя живот е служил отец Партений Гешев, който е прадядо на бившия главен прокурор.