Откраднаха 7 платна на Стефан Диомов в центъра на София

Авторски фотографии на композитора задигнати по време на откритата му изложба от градинката пред "Кристал"

Новини
00:43 - 30 Юли 2020
5476
Откраднаха 7 платна на Стефан Диомов в центъра на София

Седем авторски фотографии на композитора Стефан Диомов бяха откраднати от градинката пред „Кристал” в столицата. Именно там основателят на „Тоника СВ“ подреди свои платна от изложбата „Светът в 28 кадъра” с подкрепата на Столична Община.

„За съжаление има такива злосторници. Въпреки случката, смятам, че както една хубава песен, така и една хубава фотография може да направи хората по-добри. Дай Боже тези платна да ги направят по-добри“, каза Диомов и обясни, че за посегателството научил в края на изложбата.

Фотография на операта в Сидни е сред задигнатите платна

„Изложбата стоя над 2 седмици.  Хиляди хора видяха фотографиите ми, много от тях ми се обадиха да ми благодарят. Оказа се, че има злосторници, обаче. Когато наближи време да приключи изложбата, от Общината ми се обадиха, че липсат първо 4, а после и още 3 фото платна. Те са безценни, защото аз съм обикалял целия свят, за да ги направя тези снимки“, разказа Стефан Диомов.

Композитирът призна, че може да си принтира платната отново, но ще помни горчивината. „Стана ми доста неприятно, защото това е безочлив човешки акт, за който просто не мога да намеря думи. Бяхме разочаровани – и хората от Общината, и аз самият, за тъжния финал на моята изложба. Но какво пък – няма да се откажа. Ще продължавам да показвам платната си“, споделя още композиторът, който продължава активно да работи с вокалната формация "Петте сезона", както и с "Тоника СВ".

Това е седмата поред изложба на тези пейзажи. Досега шест пъти са били излагани край Морското казино в Бургас. По случай юбилея на композитора, който тази година навърши 75, снимките от екзотични места бяха показани за пръв път в София.