Откриха 7 трупа на старци край Банкя

Общество
08:50 - 25 Май 2022
4482
Откриха 7 трупа на старци край Банкя

Служител на погребална агенция в столицата беше задържан във връзка с ужасяваща находка на полицията - открити части от трупове на възрастни мъже и жени край София. Телата са намерени в гориста местност, близо до гробището в Банкя.

Погребаните хора са починали в различни хосписи в столицата. Не е ясно защо телата им са заровени незаконно. Гробовете им са открити на метри от легално гробище. Разследването по случая се води вече няколко дни.

Криминалистите работят по версията, че след смъртта си хората е трябвало да бъдат кремирани, но това не се е случило.

По информация на БНТ телата са открити по пътя за Клисура. Очаква се по-късно днес от Районната прокуратура в София да дадат повече информация по случая. Разследващи допускат възможността заровените тела на починалите да са повече от откритите седем.

От няколко години задържаният за откритите 7 трупа край София се занимавал с незаконни погребения. Това признал самият той при ареста. С решение на прокуратурата той остава в ареста за 72 часа, предава БТА.

По първоначални данни не става дума за убити, а за незаконно погребани хора, живели в различни хосписи в столицата. Предполага се, че мъжът е предлагал уреждането на кремация, но това не се е случило.

Разследващи допускат възможността заровените тела на починалите да са повече от откритите седем, може би дори няколко пъти повече. За да бъде установена самоличността им, ще бъдат назначени ДНК експертизи.