Откриха Атлантида ?

Огромна пирамида лежи край Азорските острови

Мистика
12:06 - 19 Януари 2021
6175
Откриха Атлантида?

Близо до брега на португалските Азорски острови е открита подводна пирамидална структура с височина 60 метра и основа от около 8 хиляди квадратни метра, съобщава Daily Star. Изследователите предполагат, че пирамидата е доказателство за някога процъфтяващия митичен континент Атлантида.

Мястото на откритието се охранява от португалски военни. Находката е направена в Атлантическия океан от португалския моряк Диоклезиано Силва, който търсил подходящи риболовни терени. Той използвал специален скенер, с който открива странната подводна структура.

Мястото на огромата пирамида е залято с водата от около 20 хиляди години. Този период съвпада с последната ледникова епоха в Северното полукълбо. Според експерти живелите по тези места преди ледниковия период са построили древната пирамида.

По-рано португалските археолози намериха доказателства, че хората действително са живели на Азорските острови преди много хиляди години. Това потвърждава хипотезата, че древната цивилизация, съществувала в този регион, е могла да издигне откритата пирамида.

Според митологията Атлантида потъва на дъното на Атлантическия океан, след като боговете са ядосали на хората. Обикновено се посочва, че Платон в своя диалог "Тимей" първи спомената за Атлантида през 5 век преди Христа.