Откриха два масови гроба на цивилни край Киев

Всички тела са откарани в морги в областта за съдебномедицинско изследване

Украйна
13:46 - 21 Април 2022
2213
Откриха два масови гроба на цивилни край Киев

Полицията в Киевска област съобщи, че два масови гроба с девет тела са били открити вчера в град Бородянка, северозападно от украинската столица, съобщава "Асошиейтед прес".

Началникът на областната полиция Андрий Небитов съобщи, че сред "цивилните, убити от руските окупатори", има две жени и един младеж.

"Искам да подчертая, че тези хора са цивилни. Руската армия преднамерено е разстрелвала цивилни, които не са оказвали никаква съпротива и не са представлявали никаква заплаха", посочи той.

По негови думи има признаци, че някои от жертвите са били измъчвани.

Всички тела са откарани в морги в областта за съдебномедицинско изследване.

Преди седмица стана ясно, че международни експерти са открили доказателства, че Русия е извършила военни престъпления и престъпления срещу човечеството в Украйна.

След изтеглянето на руските войски от Буча по улиците на града са открити няколко десетки тела на цивилни. Украинските власти твърдят, че в града има масови гробове, в които са погребани стотици хора, убити по време на окупацията. Съществуват и многобройни свидетелства на местни жители, които съобщават за военни престъпления, извършени от руските военни, включително убийства, изнасилвания и грабежи.

Въпреки това Русия продължава да нарича съобщенията за масови убийства в Буча и други украински градове "фалшификати" и "постановки".