Откриха лодката на изчезналите рибари в Мандренското езеро (СНИМКИ)

Шест екипа претърсват широк периметър

Общество
14:23 - 29 Ноември 2022
4593
Откриха лодката на изчезналите рибари в Мандренското езеро (СНИМКИ)

При обход служители на полицията откриха лодката на изчезналите рибари край Бургас. Тя е намерена на брега на езерото "Мандра". Издирването на рибарите продължава, съобщи БНР, като се позовава на директора на бургаската полиция старши комисар Кароян Калоянов.

"Лодката на двамата рибари е на около над километър от мястото, където последно най-вероятно са влезли във водата с нея. В южна посока от гр. Бургас. На брега на езерото. Лодката е цяла. Там са и греблата. В момента органи на полицията извършват оглед на мястото. Действията ще продължат заедно с водолази и лодки", допълни Калоянов.

Предстои лодката да бъде разпозната от близките на рибарите.

Шест екипа претърсват широк периметър, а паралелно с това бреговете на езерото се наблюдават с термодрон, който е бил използван до късно снощи, но без успех.

От рано сутринта на сборния пункт за разпределение на екипите са представители на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА), екипи на пожарната и община Бургас.

В акцията по издирването се включват и двама рибари от рибарското селище Ченгене скеле. Към този момент почти липсват други доброволци.

Видимостта в района е намалена, а температурата на въздуха е девет градуса.

В района на Бургас продължава да вали дъжд.

Дрехи и лични вещи са били открити по-рано днес, но не са били разпознати от близки на издирваните - 44-годишният Ивелин Тодоров от Средец и 47-годишният Петър Петров от Бургас.