Откриха над тон марихуана при акция в Старозагорско

Общество
17:59 - 30 Септември 2022
2364
Откриха над тон марихуана при акция в Старозагорско

В Стара Загора днес се провежда специализирана полицейска операция за противодействие на престъпността, опазване на обществения ред и осигуряване на полицейско присъствие в уязвими райони, махали и квартали, включително и престъпления против политическите права на гражданите, съобщават от пресцентъра на дирекцията. 

В нейното начало бяха проверени 1019 лица и 687 моторни превозни средства. Общият брой на регистрираните престъпления е 22. Започнати са 9 досъдебни производства и две бързи производства. 20 лица са задържани по Закона за МВР. Съставените актове за административни нарушения и фишове са 132. Проверени са 12 пункта за черни и цветни метали, 13 заложни къщи. Извършени са проверки на 13 питейни и увеселителни заведения и 18 проверки на търговски обекти. Извършват се проверки на четири сигнала за нарушения на изборното законодателство.

В хода на операцията служители на сектор "Криминална полиция" при Първо РУ-Стара Загора предприели проверка на парцел в землището на село Кравино, община Опан, където открили засадени растения от рода на конопа. На място, в момент на полагане на грижи за растителността, са задържани двама старозагорци, на 34 и 39 години. Иззети са 80 растения, с общо тегло на зелената маса около 1000 кг, които при полевия наркотест реагирали на марихуана. В къща, обитавана от мъжете в село Медникарово, са открити още 4 конопени растения, две пакетчета с кристалообразно вещество - около 10 грама метамфетамин, голяма сума пари - към 35 000 лв. При обиск от 34-годишния са иззети около 10 грама марихуана.

В рамките на същата операция, в имот в село Медникарово, криминалистите задържали и 37-годишен, след като при проверка в двора на имота му са открити и иззети 10 растения, високи средно около 2 м и с общо тегло на зелената маса около 140 - 150 кг, които при теста реагирали на марихуана. Иззет е и бидон със суха зелена тревиста маса, около 10 кг, проба от която също реагирала на марихуана.

Тримата мъже са задържани в полицейския арест за срок до 24 часа. По случаите са образувани досъдебни производства, работата по документирането им продължава под наблюдението на прокуратурата.