Откриха наркотични вещества в кръвта на Флойд, Ливърпул го почете на колене

Убийството на афроамериканеца предизвика вълна от масови протести в САЩ

Новини
14:46 - 03 Юни 2020
2263
Откриха наркотични вещества в кръвта на Флойд, Ливърпул го почете на колене

Съдебномедицинска експертиза констатира, че смъртта на Джордж Флойд е убийство, предадоха агенциите, като се позоваха на доклад на Бюрото за съдебномедицински експертизи на окръг Хенепин, Минесота.

В него се посочва, че афроамериканецът е починал вследствие на кардиопулмонарен шок (спиране на сърцето и дишането), предизвикан от използваните от полицията при задържането му в Минеаполис (щата Минесота) прийоми, предаде БТА.

В организма на Флойд са открити следи от интоксикация със синтетичния опиат фентанил и от използване на наркотичното вещество метамфетамин, се казва в документа, който бе публикуван на сайта на бюрото.

Същевременно футболистите на Ливърпул паднаха на колене по време на тренировка на „Анфийлд“ в знак на обединение след смъртта на Джордж Флойд в Минеаполис.

Това се случва няколко дни, след като играчите на Борусия Дортмунд Джейдън Санчо и Ашраф Хакими призоваха за справедливост, носейки фланелки с надпис „Справедливост за Джордж Флойд“ в двубоя срещу Падерборн от Бундеслигата в неделя.

Джеймс Милнър публикува снимка на състава в Туитър, който пада на коляно около централния кръг на „Анфийлд“, като съотборниците му Трент Алекзандър-Арнолд и Анди Робъртсън го последваха малко след това.

Санчо и Хакими не бяха единствените играчи в Германия, които показаха гнева си след насилствено предизвиканата смърт на 46-годишния тъмнокож мъж. Маркус Тюрам от Борусия Мьонхенгладбах падна на коляно, за да отдаде почит към Флойд, след като отбеляза първото си попадение при успеха над Унион Берлин с 4:1 по-рано в неделя, а американският бранител Уестън Маккени показа послание на капитанската си лента, гласящо „Справедливост за Джордж“ при победата на неговия Вердер Бремен при визитата на Шалке в събота.

Бившият НБА шампион Стивън Джаксън, крилото на Ел Ей Лейкърс ЛеБрон Джеймс и младата тенисистка Коко Гоф също изразиха гнева си след смъртта на Флойд, като ЛеБрон попита в Туитър: „Защо Америка не ни обича!!!!???“ 

Полицейският служител от Минеаполис Дерек Човин бе обвинен в петък в убийството на невъоръжения 46-годишен Флойд, след като запис от телефон разкри как белият служител притиска врата на Флойд няколко минути, преди той да издъхне. 

Това предизвика вълна от протести и безредици не само на територията на САЩ, но и по света.