Откриха нов мемориал на мястото на кулите-близнаци

Учени продължават да анализират дали има връзка между онкологични заболявания и токсините, които са се отделяли по време на разчистването на терена

Новини
09:47 - 31 Май 2019
10305
Откриха нов мемориал на мястото на кулите-близнаци

Бившият кмет на американския град Ню Йорк Майкъл Блумбърг каза, че новият мемориал на мястото на Световния търговски център "ни помага да изпълним дълга си" към тези, които се разболяха или починаха след като участваха в спасителните работи след нападенията на 11 септември, предаде АП.

Работници, участвали във възстановяването, които са се разболели от работата си на мястото, бяха сред стотиците хора, присъствали на церемонията по посвещаването.

Затревена поляна в югозападния ъгъл на парцела от 3 хектара е заобиколена с шест огромни камъка, дялани от майстори във Върмонт. Хиляди спасители и участници във възстановяването и много нюйоркчани бяха изложени на облаци от гъст дим след срутването на кулите близнаци.

Учени продължават да анализират дали има връзка между онкологични заболявания и токсините, които са се отделяли по време на разчистването на терена.