Откриха обновената и санирана сграда на полицията в Перник

Новини
16:16 - 29 Ноември 2023
2187
Откриха обновената и санирана сграда на полицията в Перник

В Перник откриха обновената и санирана сграда на Областната дирекция на МВР (ОД на МВР).

Лентата преряза директорът на институцията старши комисар Милчо Милчов. Обновяването се реализира по Оперативна програма "Региони в растеж" (2014-2020 г.). Общата стойност на проекта е 749 173,03 лв. От тях 636 797,07 лв. са европейско финансиране, а 112 375,96 лв. - национално. 
 
Сред извършените дейности са цялостно обновяване на покрива на сградата и частична подмяна на конструкцията му. Подменени са стари керемиди, улуци, водосточни тръби и други. Фасадата на зданието е изцяло санирана.

Частично подменени са още дограми, врати, радиатори и вентили. Вътре в сградата са монтирани и нови енергоспестяващи осветителни тела, а на входът ѝ е поставена и рампа за инвалиди.  

Фирмата, извършила инженеринга, проектирането, авторския надзор и строителството, е „НИК Индъстри“ ЕООД от Земен. Директорът на ОД на МВР старши комисар Милчов благодари на кмета на община Перник и цялото ръководство на администрация за успешно реализирания проект.  "Резултатът е видим за всички. Имаме прекрасна сграда, в която ще работят служителите на ОД на МВР и другите служби, намиращи в нея. Като продължение на това сме планували впоследствие да изградим Център за административни услуги за улеснение на гражданите", каза Милчов.

Заместник-кметът Стефан Кръстев поздрави ръководството на ОД на МВР за доброто междуинституционално сътрудничество. "Приключва един знаков проект за община Перник за изминалия програмен период, който е изпълнен в изключително кратки срокове, финансиран по програма „Региони в растеж“.