Откриха плантация с канабис край Бобошево (СНИМКИ)

Общество
12:13 - 01 Август 2024
966
Откриха плантация с канабис край Бобошево (СНИМКИ)

Плантация с канабис откриха служители от Областната дирекция на МВР-Кюстендил и РУ-Дупница в землището на бобошевското село Слатино.

В рамките на специализирана полицейска операция вчера в местността Джинго полицейските служители открили 2 235 растения канабис, високи към 180 см.

Районът на плантацията е с изградена система за напояване, разполага с навеси за сушене на готовата продукция и се охранява със сериозно видеонаблюдение. На място имало и изграден полеви лагер със спално помещение за пет човека, кухня и баня.

При извършените оперативни действия в плантацията са иззети и седем чувала със суха листна маса, реагирала при направения полеви тест на марихуана. Общо тегло на намереното наркотично вещество е 20.065 кг.

По случая е задържан 52-годишен мъж от Петрич, който е привлечен в качеството му на обвиняем с постановление на прокурор от ОП – Кюстендил.

Освен наркотичните вещества, са иззети още осем мобилни телефона и препарати за растителна защита. Работата продължава в рамките на образуваното досъдебно производство.