Откриха сак с камъни на протеста. Готви ли се нова провокация?

Новини
20:32 - 15 Юли 2020
3533
Откриха сак с камъни на протеста. Готви ли се нова провокация?

Столичните хигиенисти, които почистват след всеки протест, днес са се натъкнали на сак с камъни. "Намираме и още странни предмети. Освен принадлежности за протеста, в една от палатките намираме и туба. Течността в нея е с неясен характер", казват те пред Би Ти Ви.

Палатката се стопанисва от майките от "Системата ни убива". Тубите се оказали пълни с вода, за да подпират палатките в силен вятър. 

"Идват всякакви хора. Всеки може да сложи нещо. Ние не бяхме тука всеки ден, но идваме и проверяваме – купчина с камъни нямаше. Имаше банички, айрян, дрехите си бяхме оставили", обясни Илияна Маринова, протестиращ от "Системата ни убива".

Един от организаторите на протеста - адвокат Николай Хаджигенов, част от т.нар. "отровно трио", който всяка вечер е на митингите, съзря опит за провокация. "Категорично е организирано. Тука няма две мнения. Ясно е и в чий интерес е - в интерес на Борисов. Т.е. това е някой от неговите хора под една или друга форма", заяви той. Според него МВР не пази хората и протестите.

Според МВР риск има при шествието. "По време на шествието се присъединяват много хора и няма как да бъдат проверени. Всеки човек в ръката си държи нещо - кой държи шише вода, кой държи шише бира", обясни Антон Златанов, зам.-директор на столичната полиция (на снимката в заглавието).