Откриха сезона за къмпингуване по Южното Черноморие с кемпер фестивал

Любопитно
15:15 - 28 Април 2024
8913
Откриха сезона за къмпингуване по Южното Черноморие с кемпер фестивал

Дадоха официален старт на къмпинг сезона по Черноморието с първия кемепр фестивал в Бургас. В продължение на два дни на територията на Морската гара ще бъдат представени най-новите тенденции в къмпинг, караванинг и аутдор туризма, а във фестивала е обособено място и за посетители със собствени кемпери и каравани.

Най-сериозно любопитство предизвика кемпер, произведен в Швейцария в една-единствена бройка. Той е с бензинов двигател, а осветлението му е с газени лампи. Оборудването му е изцяло запазено, включително с посудата в него, и може да бъде разгледан от посетителите.

“Той е произведен 1969 г., на 55 години е. В това автентично състояние е, в движение дори, разполага вътре с всичко необходимо за къмпингуване. С него аз не съм къмпингувал, аз го притежавам като колекционер, иначе имам друг кемпер, с който обикалям и пътувам навсякъде в Европа и България“, каза пред БНТ собственикът му Антон Димчев.

За носталгично настроените почитатели на този вид почивка е оформен цял кът с фотографии и картички на къмпинги от миналия век.

„Българското Черноморие има много дълги традиции в къмпингуването. Едни от първите къмпинги в Източна Европа са по Южното Черноморие. Даваме старт на летния сезон, даваме старт на къмпингуването. Има достатъчно хубави места, където може да се къмпингува, така наречените биваци, които се правят аз не съм и почитателка. Дори да направиш едно диво къмпингуване то е за една вечер – спираш, наслаждаваш се на гледки и си отиваш, не оставяш след себе си това, което те оставят“, заяви Ева Михалева- организатор на фестивала.
Фестивалната зона е отворена и двата дни от 9.30 до 21 часа. Любими бургаски изпълнители ще се погрижат за настроението на присъстващите