Откриха смъртоносна змия с две глави (ВИДЕО)

Въпреки че е смъртоносно, влечугото може да бъде уязвимо в природата, тъй като ненормалността причинява усложнения

Новини
12:39 - 14 Август 2020
12010
Откриха смъртоносна змия с две глави (ВИДЕО)

Рядка смъртоносна змия от вида пепелянка на Ръсел с две глави бе намерена в Индия, пише LadBible.

Необикновеното създание бе открито в Махарищра миналата седмица и въпреки малките си размери – около 11 см е едно от най-силно отровните на територията на цялата страна.

Пепелянката на Ръсел е била забелязана пред жилищна сграда и представители на властите са били повикани на мястото, за да я уловят.

Екипът, който е взел змията, заяви в изявление: “Змията е жива и се съхранява в безопасна среда. Поради протокола на отдела по горите не можем да разкрием местоположението на змията в момента.”

Служителката на индийските горски служби Сузанта Нанда каза: "Двуглавата пепелянка на Ръсел беше спасена в Махаращра".

“Пепелянката на Ръсел е далеч по-опасна от повечето отровни змии, защото ви нанася вреди, дори и да оцелеете от първоначалната захапка.”

Въпреки че е смъртоносна, тази двуглава змия може да бъде уязвима в природата, тъй като ненормалността причинява усложнения. Според експерти всяка глава има свои собствени идеи за оцеляване, което може да доведе до проблеми, когато става дума за храна.

Смята се, че двуглавите змии се появяват по същия начин като сиамските близнаци – с един развиващ се ембрион, който се разделя частично.

Пепелянката на Ръсел или Дебоа е най-разпространената змия в Южна Азия. Обитава места в близост до селищата в Индия и поради това е най-опасната змия за човека в световен мащаб. Само в Индия половината смъртни случаи, в резултат от змийско ухапване, са причинени от нея. Змията има изразена триъгълна глава.