Откриха течове по водопроводната тръба през „Стомана“ – Перник

Новини
17:27 - 26 Декември 2019
5883
Откриха течове по водопроводната тръба през „Стомана“ – Перник

Няколко теча на вода от тръбата, която преминава през територията на пернишкия завод „Стомана“, са открити до момента, съобщи БНР.

Продължават огледите в района, за да се установи дали има опити за незаконно отклоняване на вода. По случаите в Перник вече са образувани няколко досъдебни производства под ръководството на прокуратурата.

На мястото е командирован главният секретар на МВР Ивайло Иванов, на когото е възложено мащабното разследване за причините за водната криза
По-рано министър-председателят Бойко Борисов разпореди на директора на „Национална полиция“ Христо Терзийски да възложи проверка на Икономическа полиция във връзка с кризата с водата в Перник.

Премиерът, министърът на икономиката Емил Караниколов и заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков инспектираха работата на екипите, които извършват сондажи за намирането на допълнителни водоизточници в района на Перник.

Бойко Борисов лично провери как вървят аварийно-строителните дейности, целящи да увеличат притока в язовир „Студена“.

По информация на NOVA, цялата полиция в града е мобилизирана. Главният прокурор Иван Гешев също е дал указания на магистратите. В следващите дни предстоят разпити и проверки.