Откриха уникално частно училище в София, но цените са... (снимки)

Новини
15:02 - 03 Септември 2019
71873
Откриха уникално частно училище в София, но цените са... (снимки)

На официална церемония днес беше открито първото в страната училище от ново поколение – "Британика Парк Скул". То се намира в столичния кв. "Драгалевци" на площ от 15 423 кв. м. и предлага обучение за деца от 2,5 години (детска градина) до 12 клас.

„Сградата е проектирана по най-новите стандарти и е изградена според принципите за пасивна къща. Затова можем да дадем няколко аргумента: изградена е самостоятелна фотоволтаична система, водата е в изворно състояние, благодарение на специална технология и строителните материали са изцяло екосъобразни“, коментира Любомир Лалов, създател на училището.

Тържественото откриване на училището

Сградата на новото школо е построена за краткия срок от една календарна година, а цялостната инвестиция е в размер на 20 милиона лева. Сградата е разделена на 7 корпуса, като са отделени всички възрастови граници – от детска градина до гимназиални класове.

Подовете и таваните в сградата са антибактериални, като умна вентилационна система разпръсква свежия въздух навсякъде. Отоплението е изцяло подово, като това предразполага и към занятия, които могат да се провеждат на килимите в класните стаи – целта е да бъде създадена семейна обстановка в тях и класните стаи да разполагат с дивани, шкафчета, бюра, които предразполагат към групови занимания.

Детската градина е в отделен корпус, а пясъкът в детските площадки е внесен от Карибския регион.

Класна стая за по-малките ученици

Важни елементи от екологичния профил на кампуса са обширният озеленен двор, озелененият покрив и учебните стаи на открито. Училищният комплекс предлага на децата просторни учебни стаи; специализирани кабинети по химия, физика и биология; класическа библиотека; зали за събития; вътрешен и външен амфитеатър; зали за изобразително и танцово изкуство, за музика и театър. Голямата спортната зала е подходяща за всички спортове и състезания, а на разположение на децата са и спортните игрища в кампуса.

Уви, цените в "Британика Парк Скул" не са по джоба на всеки. Годишната такса за детската градина е 5310 евро, а за учениците - 5900 евро. Отделно се заплащат допълнителните занимания като ски училище и лагери, спортни танци и занимания с логопед при нужда.

Сградата на новото училище е изпълнена по всички световни стандарти

Библиотеката в частното училище

Атриумът в "Британика Парк Скул"

Физкултурният салон в школото