Откритото червено яке в Пирин на трета жертва ли е ?

Дрехата се оказа на втория загинал под Вихрен

Новини
19:20 - 02 Януари 2023
5564
Откритото червено яке в Пирин на трета жертва ли е?

Намерено червено яке близо до телата на двамата загинали под връх Вихрен в Пирин разтревожи планинските спасители. Първоначално имаше предположение, че е възможно да има трета жертва. 

"Якето е на доста по-голяма височина от мястото, където откриха двамата починали туристи. Абсолютно недостъпно е. Надявахме се военният хеликоптер да помогне, ако не за транспортиране на починалите, то поне да се огледа това място, за да се види дали има човек", коментираха планински спасители.

По-късно обаче, след като бяха прегледани америте на къщата за гости, където е бил настанен сръбският гражданин, намерен мъртъв в близост до тялото на издирвания цяла седмица Пламен Христов, е станало ясно, че между скалите е неговото червено яке, пише Струма ком. 

С тази връхна дреха, 55-годишният мъж е напуснал хотелската си стая около 7 часа сутринта вчера и предприел похода към връх Вихрен.

Бил е облечен с дебел син суитчър, подобен на яке, затова и вероятно е свалил червеното яке, тъй като времето било хубаво и якето му е паднало между скалите.

В момента към мястото под Вихрен, от западната страна, към Влахина долина, вървят нова група спасители с втора количка, за да може да се пренесе с нея второто тяло. Очакванията са акцията да приключи през нощта.

Полицията вече е идентифицирала второто тяло, то действително е на чужденец - сърбин, който е посрещнал нова година в семеен хотел и на 1 януари е тръгнал на поход.