Откриват кинофестивала в Рим с филм на Едуард Нортън

Лентата, в която американският актьор се изявява и като режисьор, ни потапя в атмосферата на Ню Йорк в средата на XX век

Култура
11:51 - 17 Октомври 2019
3228
Откриват кинофестивала в Рим с филм на Едуард Нортън

С прожекцията на филма "Motherless Brooklin" /Осиротелият Бруклин/ на Едуард Нортън в италианската столица ще бъде открит XIV Международен римски кинофестивал, предават Франс прес и ТАСС.

В лентата американският актьор се изявява и като режисьор. Тя ни потапя в атмосферата на Ню Йорк в средата на XX век, като на екрана се изявяват също Алек Болдуин, Уилям Дефо и Брус Уилис. По време на феста Нортън ще проведе творческа среща с публиката. Гости на кинофорума ще бъдат известни имена от калибъра на Фани Ардан, Итън Коен, Джон Траволта и Бил Мъри, който ще бъде удостоен с почетна награда.

В рамките на различни програми на Римския кинофестивал ще бъдат показани 33 художествени и документални филма. Сред тях е най-новата кинотворба на Мартин Скорсезе "Ирландецът" с Робърт де Ниро и Ал Пачино. Победителят на кинофеста, който ще приключи на 27 октомври, ще бъде определен от зрителите чрез интерактивно гласуване.