Отложиха "Ролан Гарос"

Всички професионални тенис надпревари по света са спрени поне до 20 април

Актуални новини
20:15 - 17 Март 2020
1923
Отложиха "Ролан Гарос"

Организаторите на "Ролан Гарос" обявиха, че отменят провеждането на турнира през пролетта и го отлагат за края на септември заради пандемията от коронавирус.

Франция е една от най-тежко засегнатите от новия вирус страни в Европа и ръководството на Откритото първенство не вижда как то може да се проведе по програма от 24 май до 7 юни. Вместо това надпреварата от Големия шлем ще започне на 20 септември и ще продължи до 4 октомври. Това означава, че "Ролан Гарос" ще започне само седмица след края на друг турнир от Големия шлем - Откритото първенство на САЩ.

"Взимаме това решение, за да гарантираме здравето и сигурността на всички, замесени в организирането на турнира. Никой не може да предвиди каква ще е ситуацията на 18 май, когато започват квалификациите, но мерките за карантина, наложени в страната, правят невъзможна подготовката и организацията на надпреварата", заявиха от Френската тенис федерация.

Новите дати за "Ролан Гарос" означават, че турнира ще съвпадне с други надпревари от календарите на ATP и WTA, както и с отборната надпревара "Лейвър Къп". Към момента всички професионални тенис надпревари по света са спрени поне до 20 април.