Отмъщение: Свалиха песните на Алла Пугачова от руския ефир

В черния списък са и световни звезди като Мадона и Лейди Гага заради несъгласие с политиката на Кремъл

Новини
14:28 - 05 Октомври 2022
4177
Отмъщение: Свалиха песните на Алла Пугачова от руския ефир

Всички музикални изпълнения на Алла Пугачова, на братята Валерий и Константин Меладзе, както и всички песни, композирани от Константин Меладзе, са свалени от руския ефир, съобщи tvcenter.ru, позовавайки се на източник от влиятелна московска радиостанция.

Под възбраната попадат още Полина Гагарина, Ани Лорак, група „ВИА Гра“ и още десетина артисти, за които е писал знаменития естраден композитор.

Причината е проста – тези артисти изказваха негативни мнения за така наречената „специална военна операция“ на Русия в Украйна,

призоваваха руския президент Путин да спре кръвопролитието, критикуваха армията за действията ѝ в съседната държава, както и поведението на руснаците в тази ситуация като цяло, коментира изданието. В черния списък на руските радиостанции попадат и световни звезди като Мадона и Лейди Гага, тъй като те също са изразявали критика км политиката на Кремъл.

Валерий Меладзе пръв направи изявление срещу войната в Украйна, след това напусна Русия и за известно време нямаше връзка с него. В момента той изнася частни концерти в някои от бившите съветски републики – в Казахстан, в столицата на Узбекистан – Ташкент, и др. По-големият му брат Константин заедно със съпругата си, певицата Вера Брежнева, замина за Италия и мълчанието му в Русия се тълкува като негласна подкрепа за Украйна.

Действията на Алла Пугачова се следят стъпка по стъпка: след като подкрепи съпруга си, шоумена Максим Галкин, който бе вкаран като „чуждестранен агент“ в черния списък на Министерството на правосъдието, тя публично поиска също да бъде обявена за чужд агент.

Малко по-късно певицата и двете ѝ деца с частен самолет предприеха еднопосочен полет за Израел, където прекараха лятото, а Галкин е на турне из Европа.

Междувременно Алла Пугачова наруши мълчанието, което пазеше, откакто пак замина зад граница. В социалната мрежа Инстаграм тя избухна срещу критиците си в Русия, като каза, че я мразят онези, които и тя самата не може да понася. „Ако ме харесваха, това би означавало, че съм пяла и живяла напразно. Нека скърцат със зъби. Бяха крепостни, станаха роби“, написа 73-годишната мегазвезда, предизвиквайки отново силен обществен резонанс в Мрежата.

Почитателите ѝ предполагат, че легендата на руската естрада е напуснала страната завинаги.

Руски медии съобщиха, че сделката по продажбата на „замъка“ на семейството на Пугачова и Галкин в с. Гряз в Подмосковието се е провалила, след като цената на имението паднала двойно, а след „бягството“ на певицата доверени лица започнали да разпродават личните ѝ вещи.