Отменени голове и две греди пратиха Бетис на осминафинал в ЛЕ

Спорт
11:19 - 25 Февруари 2022
1057
Отменени голове и две греди пратиха Бетис на осминафинал в ЛЕ

Бетис и Зенит не се победиха и завършиха при резултат 0:0 на „Бенито Виямарин“ в мач-реванш от плейофите на Лига Европа. Първата среща в Санкт Петербург завърши с победа с 3:2 за „вердибланкос“ и така те продължават напред. Двубоят ще се запомни с двата отменени гола на руснаците и двете греди на испанците.

Двата тима не успяха да достигнат до никакви положения в първия четвърт час. Най-интересните моменти бяха в началните скунди, когато феновете на Бетис освиркваха футболистите на Зенит при всяко докосване. Причината бяха военните дйствия, които предприе Русия срещу Украйна.

В 31-ата минута се стигна до напрежение в наказателното поле на Бетис. След центриране на Кръговой се сигна до сериозно неразбирателство, но трима футболисти на гостите се разминаха с топката.

В добавеното време на първата част Андрес Гуардадо стреля от много далечна дистанция, но не сполучи и топката прелетя високо над вратата.

В самото начало на втората част Вендел получи прекрасно подаване в наказателното поле, където се оказа непокрит и успя да реализира в опразнената врата, но попадението бе отменено заради засада.

Секунди след това Бетис отговори на предизвикателството. След изпълнение на ъглов удар Херман Пецела отклони топката към Едгар Гонсалес, който я продължи към вратата, но за негово съжаление тя срещна дясната греда.

Гонсалес уцели гредата още веднъж в 61-ата минута, отново след ъглов удар. Този път топката му бе свалена от Уилиян Жозе.

В 73-ата минута удар на Малком от свободен удар на изгодна позиция срещна стената. Бразилецът бе изведен на добра позиция няколко минути по-късно, като комбинира с Юри Алберто, който стреля в аут.

Зенит успя да вкара гол дълбоко в добавеното време чрез Дмитри Чистяков, който засече центриране от корнер с глава. Оказа се, че Александър Ерокин е извъшил нарушение в атака и попадението бе отменено.