Отново дрон се взриви в Москва

Русия заяви в четвъртък, че е свалила 13 украински дрона

Украйна
12:22 - 11 Август 2023
2030
Отново дрон се взриви в Москва

Телеграм каналът Baza пише за експлозия в района на "Карамишевская набережная" в резултат на дрон, позовавайки се на очевидци. Каналът публикува и двусекундно видео с дим, който се издига в крайбрежната зона.

База също така твърди, че дронът е летял от Истринския район на Московска област и е бил заснет от очевидци в района на Павловска слобода.

Телеграм каналът Mash пише, че фрагменти от падналия безпилотен апарат са открити в парковата зона на 67-ма градска болница "Л.А. Ворохобов".

Кметът на Москва Сергей Собянин потвърди за атаката с дрон пред ТАСС, като заяви, че безпилотният апарат е бил свален, без да причини "сериозни щети", като няма пострадали хора.

Руската държавна информационна агенция РИА Новости досега съобщи, позовавайки се на очевидец, че "силен взрив е бил чут в района на "Карамишевская набережная" в северозападната част на Москва

Междувременно РИА Новости, позовавайки се на службите за бързо реагиране, съобщава, че въздушното пространство над столичното летище Внуково е затворено, излитанията и кацанията на самолетите са отложени. въздушното движение на летището е възстановено  10:50 часа местно време (съвпада с българското). По-рано същия ден е било затворено и летището в Калуга.

За последно дронове бяха свалени над Москва на 9 август, като тогава беше затворено летище Домодедово.

Русия заяви в четвъртък, че е свалила 13 украински дрона, които са били насочени срещу Москва и Севастопол в Крим.

Във връзка с усложнената обстановка на столичните летища заради зачестилите атаки с дронове, Туркменистанските авиолини вeче спряха полетите си до Москва от Ашхабад и вместо това летят до руския град Казан.