Отново функционира Районното полицейско управление в Роман

Новини
16:16 - 28 Май 2024
1449
Отново функционира Районното полицейско управление в Роман

"По наше настояване, със заповед на министъра на вътрешните работи, е възобновена дейността на “стратегически” закритото от Бойко Рашков полицейско управление в общинския център в Роман. Това е поредната добра новина за област Враца. Надлежно окомплектовано, с полицейско присъствие в региона за засилен контрол по Закона за движението по пътищата и за гарантиране на обществения ред в град Роман и 12-те села в общината, вече се грижат 33-ма полицейски служители".

Това заяви днес Красен Кръстев - народен представител и водач на листата на ГЕРБ-СДС за област Враца. 
"Изключително съм доволен, че след десетките сигнали, които получих от граждани, след месеци на недоволство и протести, постигнахме решение по този важен за хората от Роман казус. Жителите вече са по-спокойни, защото в техен интерес най-накрая надделя отговорността и разумът. В отговор на мое запитване в 49-тото Народно събрание, беше направен анализ и до месеци започнат да функционират и останалите гранични и районни управления, закрити от напълно нефункциониращия министър на променките. Пътувайки до Роман забелязах, че никой друг, за последните три години не е направил нищо за този град и населените места, освен ГЕРБ. По време на посещението ми, жителите недоумяваха как за едни партии са важни хората, за други - пачките, кеша и наглостта да са на власт, макар и с 30 депутати.", каза още Кръстев. 

Той уточни, че за ГЕРБ-СДС е важно да се върне стабилността в управлението, сигурността на гражданите във вътрешността на страната. Кръстев изреди част от решенията и реформите в сектор “Сигурност”: 
"-На първо място са самите служители на МВР, които демонстрират ангажираност за оказване на помощ и съпричастност. Считаме, че те притежават и могат да показват на гражданите своята професионална компетентност.
-Необходимо е да се извърши преглед и актуализиране на нормативната уредба, за да бъдат българските полицаи уверени и спокойни при изпълнение на служебните си задължения, да се създадат подробни процедури, които да им гарантират професионално поведение и реакция във всеки конкретен случай.
-Ще се фокусираме върху създаването на стандарти за визията на полицейските служители, както и върху гарантирането на модерно и съответстващо на развитието на технологиите полицейското оборудване.
-Съществуващите приемни ще бъдат заменени с модерни и функционални помещения, където гражданите да могат да получават, както необходимата професионална помощ, така и съпричастност към проблемите им.
-Предвиждаме организиране на повече посещения на служители в учебни заведения. Приоритет за нас ще бъде популяризирането на работата на МВР по отношение на актуални проблеми, касаещи обществото.
-Във всяко полицейско управление ще има служител 24 часа и там всеки гражданин, по всяко време, ще може да отиде и да заяви даден проблем, ще може да получи информация за обстановката в района и помощ при нужда.
-Ще подобрим и административното обслужване на гражданите. Продължаване на дигитализацията на МВР и услугите, предлагани от него, са част от решението. Максималното съкращаване на сроковете за изпълнение и намаляване на административната тежест за гражданите и бизнеса е постижимо – край на ходенето „от гише на гише“. 

Всички тези приоритети са изпълними - с ГЕРБ - СДС и номер 22 в бюлетините!"