Отново локдаун на град в Китай

От декември насам в Юйджоу са установени над 1700 случая на носители на ковид

Свят
11:08 - 04 Януари 2022
1910
Отново локдаун на град в Китай

1,2 милиона жители на китайския град Юйджоу в провинция Хенан, намиращ се в централната част на страната, ще бъдат принудени да останат по домовете си заради опасения от разпространение на Covid-19, съобщава СиЕнЕн.

Следва да се отбележи, че към понеделник Китай обяви официално едва 108 нови случая в 3 провинции, включително 5 във въпросния регион Хенан. Освен това са обявени още 21 носители на вируса без симптоми.

До пълното затваряне на град Юйджоу пък се стига след установяването на третия безсимптомен случай на носител на вируса в последните дни.

Към момента вече са затворили търговските молове, училища и др. Тези, които работят в основни индустрии и дейности - например супермаркети, производство на медицински изделия, енергоцентрали ще имат право да посещават работните си места, но само след предоставяне на отрицателен тест за ковид.

От декември насам в Юйджоу са установени над 1700 случая на носители на ковид, което прави града второто най-голямо огнище в страната, добавя още СиЕнЕн.