Отново салмонела във Варненско

РЗИ открила, че здравните книжки на персонала са фалшифицирани

Новини
17:17 - 03 Юли 2023
3510
Отново салмонела във Варненско

Втори случай на заразяване със салмонела е регистриран преди дни във Варненско. Става дума за тричленно семейство, посетило крайпътно заведение преди община Бяла.

Това съобщи пред БНР проф. Цонко Паунов, директор на РЗИ. Пробите показват, че храната не е била заразена, най-вероятно заразата е дошла чрез персонала. При проверката обаче, инспектор от РЗИ е открила, че здравните книжки на персонала са фалшифицирани и то с нейния подпис.

Случаят е предаден на Икономическа полиция и на Окръжната прокуратура във Варна.

"При рутинната проверка, която е направена по сигнал, се открива, че здравните книжки на хората са фалшифицирани. По наредба те трябва да имат здравни книжки, които всяка година да бъдат заверявани след преминаване на преглед и съответно на изследвания за чревни инфекции.

Но те не са били издадени от нас, не са заверявани от нас и са с фалшив подпис. Това вече се класифицира като престъпление. То се предава на прокуратурата и на икономическа полиция. Книжките са от порядъка на 10. Тоест целия персонал са с такива".

Д-р Паунов поясни, че това е продължавало около 6-7 години.

"Имахме служителка, със чиито нейно име и подпис са били фалшифицирани тези книжки. Тя се завърна след известно отсъствие и всъщност беше тази, която потвърди, че това не е неин подпис. Малшанс за нарушителите".