Отпускат 130 хил. лв. за туристическата инфраструктура на Витоша

Възстановяват 11 чешми, туристически маршрути и заслони

Новини
16:46 - 09 Юни 2020
1240
Отпускат 130 хил. лв. за туристическата инфраструктура на Витоша

Столичната община ще предостави средства в размер на 130 000 лева за подобряване на туристическата инфраструктура на Витоша, предаде БНР.

Парите се отпускат по програма „Един ден на Витоша“ – съвместен проект между Столичната община, Фондация „Европейска столица на спорта“ и Природен парк „Витоша“, който ще се реализира в периода 2020 -2023.

Ще бъдат монтирани и възстановени 11 чешми, както и 4 туристически маршрути. Предвижда се да продължи и възстановяването на туристическите заслони.

“Фокусът е насочен към подобряване на туристическата инфраструктура в природен парк “Витоша”. Предвиждаме да продължим с възстановяването на туристическите заслони”, казва кметът на София Йорданка Фандъкова.  

Тази година се предвижда възстановяването на заслон “Комините” и да бъде изграден заслон “Боянски водопад”. Ще бъде направен ремонт на туристическата алейна мрежа.

“След като възстановихме пътищата към местност “Меча поляна”, сега предвиждаме туристически алеи в местност “Златни мостове”- хижа “Кумата” , “Златни мостове” - хижа “Момина скала”, допълва Фандъкова.