Отровното дуо не вижда перспективи за кабинет на Борисов

Хаджигенов и Бабикян убедени: България е най-слабото звено и на ЕС, и на НАТО

Политика
13:06 - 11 Октомври 2022
2947
Отровното дуо не вижда перспективи за кабинет на Борисов

Отровното дуо в лицето на адв. Николай Хаджигенов и Арман Бабикян не вижда перспектива за съставянето на ново правителство начело с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Пред "Дарик" двамата изразиха силен скептицизъм, че партията ще успее да сформира управленска коалиция, защото ГЕРБ била тема табу за разговори от почти всички останали парламентарни сили.

"Имаше моменти по време на протестите, когато нещата стигаха до ръба. Ръбът не беше преминат не заради полицията, а заради разума на протестиращите. Трябва да гледаме сериозно на всички страхливи опити да се подмажем на Москва, да минем метър, да се снишим", каза Бабикян. Той и адв. Николай Хаджигенов коментираха българската следа в експлозията на Кримския мост и политическата ситуация в страната. 

"Това е двайсетият-трийсетият мост, който се разрушава в рамките на този конфликт. Той осигурява снабдяването на руските войски в завладения от Русия украински полуостров Крим. Какво ме интересува, че е рождения ден на Путин, пък камионът от къде минал...", посочи Бабикян.

"Тезата с българския камион малко не издържа. Това, което виждаме в Украйна, се случи и в първата, и във втората Чеченска война, на всяко място в Азия, в Грузия, където влезе руски войник, те влязоха така – разрушиха всички мирни градове, удариха всички мирни цели. Защо смятам, че взрива не е дошъл от камион – първо, 20 тона пластичен експлозив щеше да е чутовен взрив, за който щяхме да разберем. Ако трябва да гадая като един Румен Петков, бих предположил, че взривът не е с камон изобщо", коментира от своя страна адв. Хаджигенов.

"Ние сме не слабо звено, ние сме най-слабото звено в НАТО и ЕС и ненапразно удрят нас. Освен това ние имаме кремълска върхушка в управлението у нас в момента. Резултатът е това. Специални поздрави от един обикновен адвокат", заяви още той.

"Това, което виждаме, е унизително. Това е безумно за една страна член на НАТО и ЕС със собствена политика", категоричен е от своя страна Арман Бабикян.

Относно политическата ситуация в страната, Николай Хаджигенов изрази мнение, че няма да има редовно правителство, защото няма кой да го направи.

"Борисов иска да направи правителство, но няма да направи правителство, защото никой не иска да си играе с него. Трябва предварително мислене, следварителното... Това е положението сега", посочи той.

"В България нещата вървят зле. Влизаме в перманентна политическа криза. Не икономическа, не инфлационна, не свързана с войната, не с енергетиката – политическа. И нея я създаваме ние, за това вече не ни е виновен някой. Ние си я произвеждаме. И ако ще започват някакви разговори сега, те трябва да са за следващите избори. Тези – пишете ги бегали", категоричен е и Бабикян.