Отровното трио и извънпарламентарни формации обсъждат изборния процес

Политика
12:40 - 26 Октомври 2020
1544
Отровното трио и извънпарламентарни формации обсъждат изборния процес

Започна работната среща, инициирана от организаторите на антиправителствените протести от Отровното трио с извънпарламентарни формации. На нея се обсъждат начини за гарантиране на честността на следващите избори.

На срещата са поканени три формации - коалиция „Демократична България“, партньорска мрежа „Изправи се.БГ“ на Мая Манолова и партия „Има такъв народ“ на Слави Трифонов.

„Принципът, по който каним в момента, е този  - основните извънпарламентарни сили, които са отчетени от социологическите агенции в България с потенциал да попаднат в Народното събрание“, обясни Арман Бабикян.

Засега „Републиканци за България“ на Цветан Цветанов не са включени в този формат. „Не ги виждам още в изследванията“, посочи той. 

По думите му мотивите за поканата са масовите злоупотреби в изборния процес в полза на управляващите и бездействието на правораздавателните органи.

Това е първата от поредица срещи, на които трябва да бъдат изработени функциониращи механизми за противодействие. На нея не са поканени медии, уточниха от БНР.