Отстраниха генерал след критичен коментар за Първата дама на САЩ

Радвам се да видя, че най-после сте разбрала какво е да си жена, написа Гари Волески по адрес на Джил Байдън

САЩ
15:05 - 10 Юли 2022
5967
Отстраниха генерал след критичен коментар за Първата дама на САЩ

Пенсиониран американски тризвезден генерал беше отстранен от длъжността си на съветник на офицери на активна служба, обяви вчера говорител на армията на САЩ, предаде Асошиейтед прес. Отстраняването беше предшествано от съобщения, че генералът е публикувал в социалните медии коментар, критичен към първата дама Джил Байдън.

Пенсионираният генерал лейтенант Гари Волески беше високо квалифициран експерт-старши наставник, когато командващият Армейския център за обучение и надзор на военни лидери и професионално военно и гражданско образование (U.S. Army Combined Arms Center (USACAC) генерал лейтенант Тиодър Мартин го отстрани. Мярката ще остане в сила до приключване на разследване, но армейска говорителка не даде повече подробности.

Американският в. „USA Today“ съобщи, че в акаунта си в Туитър Волески отговорил на изявление на първата дама, след като миналия месец Върховният съд на САЩ отмени решението по делото „Роу срещу Уейд“ за правото на аборт. „В продължение на 50 години жените имахме право да вземаме собствени решения за телата си. Днес това право ни беше откраднато“, е написала Джил Байдън.

Според „USA Today“ в отговор Волески написал туит: „Радвам се да видя, че най-после сте разбрала какво е да си жена“. По-късно туитът е бил изтрит.