Отварят басейна в парк "Възраждане", през юли и аквапаркът (ГАЛЕРИЯ)

Това е любимият ми проект, призна столичният кмет Йорданка Фандъкована откриването

Топ
13:01 - 16 Юни 2020
6370
Отварят басейна в парк "Възраждане", през юли и аквапаркът (ГАЛЕРИЯ)

Закритият басейн в парк “Възраждане” отваря врати днес. Той е част от комплекс, в който има миниаквапарк, закрита зона със спа център и ресторант. През юли пък отваря врати и първият общински миниаквапарк, който е с 5 басейна и 2 пързалки.

“Това е един от най-любимите ми проекти. Всички съоръжения са готови отдавна, но за съжаление заради извънредното положение нямаше как да отворим комплекса. От днес отваряме закрития басейн, а останалата част, когато отпаднат противоепидемичните мерки”, каза столичният кмет Йорданка Фандъкова, която разгледа общинския комплекс.

Напълно готови са външната зона с открити басейни, спа центърът, а за ресторанта тече процедура за избор на наемател.

Освен новият комплекс част от проекта е и разширение на парк “Възраждане”. Тя също е готова. Засадени са над 600 дървета, много храсти, поставени са пейки и кошчета.

“Цялата зона беше приготвена за кражба. След дълги и тежки съдебни битки успяхме да защитим общинската собственост. Преди няколко дни спечелихме и делото за последното късче земя тук”, напомни Фандъкова.

Целият проект е за 9,5 млн. лв. От тях 5,3 млн. лв. са собствени средства на общинското дружество “Софийски имоти”, а останалите - нисколихвен заем от Фонда за устойчиво градско развитие.

Фандъкова се надява спортните клубове да проявят интерес и да използват закрития басейн за състезания и тренировки.

Едно посещение ще струва 9 лв. Децата ще ползват 20% отстъпка, а пенсионерите - 50% до 16 ч. Първите 100 души, които си купят месечна карта, която струва 126 лв., ще получат 20% намаление. Бонус очаква и първите 100 души, купили 3-месечна карта, която е 340 лв. Те ще получат 30% отстъпка от цената на картата. Едно посещение в аквапарка пък ще струва 15 лв.

В закрития басейн ще могат да плуват до 4 човека в коридор. На всички посетители ще се мери температурата, уточни шефът на “Софийски имоти” Димитър Шивачев.

СНИМКИ: АГНЕС МЕТОДИЕВА