Ответна мярка: Консулствата на Русия у нас затварят врати

Москва отговаря на решението на България да изгони 70 дипломати

У нас
21:39 - 28 Юни 2022
6296
Ответна мярка: Консулствата на Русия у нас затварят врати

Руското посолство в България информира, че спира работата на консулския отдел в София и генералното консулство във Варна, както и за закриването на генералното консулство в Русе в рамките на месец поради липса на персонал след експулсирането на 70 руски дипломати от страната, посочва ТАСС на сайта си.

„Консулската служба на Руското посолство в България и Генералното консулство на Русия във Варна преустановяват работата си. В сряда ще спре работата си консулството в Русе, което ще бъде закрито окончателно в рамките на един месец. Всички, които са подали по-рано заявление до Руските консулски служби в България, могат да се свържат с посолството, докато консулската служба възстанови работата си", каза за ТАСС Филип Воскресенски, съветник-пратеник на руското посолство.

Русия ще отговори на решението на България да изгони 70 руски дипломати, посочи по-рано източник от руското външно министерство, цитиран от ТАСС.

На посланика на Руската федерация в България Елеонора Митрофанова са връчени имената на 70 сътрудници на представителствата на Русия у нас, които следва да напуснат територията на страната до 24:00 ч. на 3 юли 2022 г.