ОТВОРЕНО ПИСМО: МВР синдикати предупредиха партиите

Актуални новини
14:58 - 02 Септември 2022
2165
ОТВОРЕНО ПИСМО: МВР синдикати предупредиха партиите

Два синдиката към МВР пуснаха отворено писмо, в което предупредиха партиите, които очакват да получат представителство в следващия парламент, че трябва да обърнат сериозно внимание на проблемите в полицията.

Lupa.bg публикува пълния текст лез редакторска намеса:

ДО  ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ПАРТИИ В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

КОПИЕ ДО: ПРЕДСТАВИТЕЛИТЕ НА МЕДИИ

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,

След проведени съвместни консултации на 26.08.2022 г. във връзка с предстоящата предизборна кампания и тежкото състояние на Сектор " Сигурност" Синдикална федерация на служителите в МВР и Синдикат на служителите в затворите в България изразяват следната обща позиция.

Настояваме политическите партии, които очакват да получат представителство в новия парламент на Република България да обявят публично основните си визия и цели в управленските си програми с които да бъдат решени проблемите в Сектор "Сигурност".

Настояваме съответните политически партии да се ангажират с осъществяването на срещи с представителите на СФСМВР и ССЗБ, като очакваме покана и декларираме готовност за съдействие и дебат по всички теми от значение за нас и важни за защитата на обществения интерес.

Предупреждаваме, че следващото правителство бързо ще се изправи пред необходимостта да предложи незабавно решение на най-належащите за разрешаване проблеми довели до срив в състоянието на структурите в сектора.

Особено в светлината на събитията от последните дни, категорично заявяваме, че като синдикални организации с отстоявани последователно позиции и принципи имаме постигнато съгласие, за още по-активна съпротива срещу пороците, корупцията и трайното неглижирането на проблемите на служителите в МВР и МП от страна на политическия елит в Република България.

Смятаме, че всички въпроси касаещи Сектор "Сигурност" трябва да имат за приоритет единствено националната сигурност на България, сигурността и просперитета на българските граждани – в това число служителите в структурите за сигурност в България.

След повече от 30  проведени протестни демонстрации през последните години, изглежда уроците за политическия елит остават ненаучени, а ситуацията за служителите в МВР и МП става още по-сложна.

Търпението ни е изчерпано! Времето тече неумолимо. Системата няма ресурс да издържи нова порция популизъм.

УС НА СФСМВР

УС НА ССЗБ