Отврат: Каракачанов изгонил майка на 9 деца

Вдовицата на загинал офицер напуска принудително ведомствено жилище, законът е безкомпромисен

Общество
13:50 - 21 Юни 2021
4079
Отврат: Каракачанов изгонил майка на 9 деца

Адвокатът Емил Василев, който бе зам.-шеф на РЗС и депутат, съобщи за шокиращ случай за изгонване от ведомственото жилище на Министерството на отбраната, обитавано от вдовица на офицер и деветте й деца. За ужасяващия развой на събитията Василев вини и нормативната уредба, и отношението на бившия военен министър и екс вицепремиер Красимир Каракачанов, лично подписал заповедтта за извеждането на многодетната фамилия от блока в столичния ж.к. "Люлин". 

Lupa.bg научи, че казусът е още от 2019 г., когато законът вече не брани жената на име Светла Данаилова поради изтичане на 10-годишния срок за ползване. От тогава тече и съдебната сага, завършила в края на май тази година, при което вече има и изрична заповед за напускана на имота. 

"Позор за България! Гонят майка на 9 деца от ведомствен апартамент на министерството на отбраната в столичния квартал Люлин. Става въпрос за г-жа Светла Данаилова - вдовица на офицер, починал при трагични обстоятелства преди няколко години. Това е най-многодетното семейство на офицер в цялата история на българската армия от 1878 година досега. Изхвърлят я с обяснение, че НОРМАТИВНАТА УРЕДБА не позволявала вдовица на български офицер с 9 деца да остане във ведомствен апартамент, нищо че редовно си плаща наема", пише адвокат Василев.

"Заповедта за изгонването е подписана от големия български патриот Красимир Каракачанов и в момента се изпълнява от служебното правителство. По този повод искам да кажа на всички тия шапкари - ГОСПОДА, ВИЙ СТЕ ИДИОТИ. Държава, която не може да осигури майка на 9 деца поне един апартамент под наем НЕ ЗАСЛУЖАВА ДА СЪЩЕСТВУВА. Срам ме е от собствената ми държава. Срам ме е, че съм българин", допълва той гневно във фейсбук. 

Справка на Lupa.bg в решенията на Административния съд в столицата разкрива, че вдовицата губи съпруга си през 1999 г. - девет години, след като той става резервист. Тогава един от двата апартамента, в които тя и семейството й са настанени, е прехвърлен обратно с анекс на МО и жената вече се води едночленно домакинство с право на ползване на едно жилище. Едната дъщеря на изгонената обаче също е военнослужещ и получава с анекс правото да се настани в съседното. Ето ТУК можете да се запознаете с решението на съда.