Отврат: Рецидивист изнасили пенсионерка във Враца

Мъжът влязъл в дома на възрастната жена под претекст, че ще коси трева

Общество
12:18 - 18 Ноември 2021
1918
Отврат: Рецидивист изнасили пенсионерка във Враца

Районната прокуратура във Враца внесе в съда обвинителен акт срещу 43-годишния В.П. за извършено от него престъпление. Обвиняемият е многократно осъждан, има трайно изградени престъпни навици.

В началото на юни 67-годишна жена посетила имота си във врачанско село. В търсене на помощ за окосяване на трева в двора се уговорила с В.П. да свърши работата за 35 лева. Той дошъл при нея с моторна коса и окосил малка част от тревата. Не след дълго тръгнал, обещавайки да довърши работата на следващия ден, при което предварително му била изплатена уговорената сума.

Късно вечерта на същия ден В.П. се обадил на жената по телефон под предлог, че носи жило за моторната коса, което трябва да остави в дома й. Тя не се съгласила, но била заплашена, че ще бъде счупен прозорец на вратата й.

Уплашена от поведението му, пострадалата отворила на нахалника. Той веднага нахълтал в къщата й, блъскайки я в стената. Пострадалата започнала да вика за помощ, но обвиняемият й отправил закани с убийство. След това извършил насилствен полов акт с възрастната жена.

В ранните часове на другия ден пострадалата успяла да избяга навън и да подаде сигнал на телефон 112. Още същия ден В.П. е бил привлечен в качеството на обвиняем за извършеното от него престъпление.

От прокуратурата във Враца са били предприети незабавни действия за вземане на мярката му за неотклонение задържане под стража. Внесеното от прокуратурата искане е било одобрено от съда. От тогава извършителят е в затвора край Враца. Предстои делото да продължи в съда.