Ованес Торосян влиза в седем образа

Авторският спектакъл на актьора с премиера в Плевенския театър

Култура
13:29 - 17 Януари 2022
2219
Ованес Торосян влиза в седем образа

Ованес Торосян влиза в седем образа в авторския си спектакъл Harlem Shake на сцената на Драматично-кукления театър "Иван Радоев" в Плевен, съобщиха от културния институт.

Младият изпълнител е автор и режисьор на спектакъла, който предизвиква интереса на публиката и ще бъде представен утре вечер от 19.00 часа. Неговите герои на сцената са взети от живота - образи, които подминаваме всеки ден на улицата, площадите, задръстванията по кръстовищата, от автобусите, от квартала, от съседния вход.

"Представлението разказва по забавен начин за хора, живеещи у нас, за техните възгледи, мечти и принципи. Проектът е за загубите в духовността, писмеността и културата, за липсата на ценности, морал и пътуването в неизвестна посока", се посочва в анотацията за продукцията. За Harlem Shake могат да се ангажират места и за 11 февруари.

Ованес Торосян успешно се представи като режисьор и изпълнител, и в световната класиката "Хамлет" от Уилям Шекспир, която се очаква отново от публиката на голямата сцена на театъра в Плевен на 29 януари, на 18-и и 19 февруари. Това заглавие влезе в инициативата на Плевенския театър за културен туризъм "Пътуващ зрител", за да може да се види и от ценители на изкуство от страната. Билетите се продават онлайн, а партньор на театъра е хотел "Ростов", посочват от културния институт.